Obavještenje za akcionare

Obavještenje za akcionare

11. 10. 2024.

Na osnovu člana 208. stav 4. Zakona o privrednim društvima (“Sl. glasnik RS”, br. 127/2008, 58/2009, 100/2011, 67/2013, 100/2017, 82/2019 i 17/2023) emitent Naša banka a.d. Banja Luka, sa adresom Ulica Ivana Franje Jukića broj 1, Banja Luka, objavljuje:

 

OBAVJEŠTENJE ZA AKCIONARE

 

  • Skupština akcionarskog društva Naša banka Banja Luka je na vanrednoj sjednici, održanoj dana 12.09.2024. godine, donijela Odluku o XXIII emisiji akcija upućenoj investitoru koji će za upisane hartije od vrijednosti uplatiti iznos od najmanje 100.000 KM, bez obaveze objavljivanja prospekta.
  • Akcije XXIII emisije koje će se emitovati na osnovu ove odluke su obične (redovne) akcije sa pravom glasa, klase “A”, koje glase na ime.
  • Ukupan broj akcija koje se emituju ovom emisijom je 5.000.000 akcija, nominalna vrijednost jedne akcije je 1,00 KM, što čini ukupnu vrijednost emisije od 5.000.000,00 KM,
  • Obične akcije klase “A” daju sljedeća prava: pravo pristupa pravnim aktima i drugim dokumentima i informacijama društva, pravo učešća u radu skupštine društva, pravo glasa u skupštini društva tako da jedna akcija uvijek daje pravo na jedan glas, pravo na isplatu dividendi, nakon isplate dividendi na sve izdate povlašćene akcije u punom iznosu, pravo učešća u raspodjeli likvidacionog viška po likvidaciji društva, a nakon isplate povjerilaca i akcionara bilo kojih povlašćenih akcija, pravo prečeg sticanja akcija iz novih emisija i zamjenljivih obveznica i pravo raspolaganja akcijama svih vrsta u skladu sa zakonom.
  • Akcije emitovane i stečene u skladu sa Odlukom o XXIII emisiji mogu se uvrstiti na berzu i njima se može trgovati kada Emitent objavi prospekt u skladu sa odredbama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti.
  • Emitent objavljuje prospekt u skladu sa odredbama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti Republike Srpske, najkasnije u roku od jedne godine od upisa akcija u Centralni registar.
  • XXIII emisija akcija upućena je investitoru „GI Finance“ d.o.o. Zvornik, s tim da postojeći akcionari Emitenta, koji su registrovani u Centralnom registru hartija od vrijednosti a.d. Banja Luka na dan presjeka – 10.2024. godine, imaju pravo preče kupovine akcija ove emisije.
  • Upis i uplata akcija po osnovu prava preče kupovine počeće prvog sljedećeg radnog dana nakon objave ovog Obavještenja za akcionare. Rok za upis i uplatu akcija ove emisije, po osnovu prava preče kupovine, traje 15 dana.
  • Upis akcija će se vršiti u prostorijama agenta emisije „Monet broker“ a.d. Banja Luka, Jovana Dučića 25 ili u prostorijama Emitenta, u vremenu od 08:00-16:00 časova, na način da se upisnica potpisuje u pet primjeraka, od kojih dva primjerka pripadaju kupcu.
  • Upis se može vršiti lično ili preko opunomoćenika za fizičko lice, odnosno zakonskog zastupnika za pravno lice uz prilaganje punomoći, odnosno ovlašćenja i stavljanja na uvid identifikacionog dokumenta.
  • Prodajna cijena jedne akcije XXIII emisije je 1,00 KM. Akcije se u cjelosti uplaćuju u novcu, u konvertibilnim markama.
  • Uplata se vrši na račun kod depozitne banke: Nova banka a.d. Banja Luka, broj: 5550900066675251.

 

 



Naše
poslovnice

Naša Banka posjeduje mrežu od 30 poslovnica. Svojim poslovanjem pokriva gotovo cijelo područje Republike Srpske, od Banjaluke do Istočnog Sarajeva. Naš cilj je konstantno proširenje poslovnog sistema, u funkciji što boljeg kvaliteta naših usluga i što veće dostupnosti klijentima.
Pronađite Vama najbližu poslovnicu.